Figyelmesen a kánikulában

2018. 08. 08., sze - 12:30
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves megyei rendőrök tanácsai a közlekedők számára.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott előrejelzés szerint az elkövetkező napokban jelentős hőség várható Heves megyében is.

A tartós hőség mindenkit kivétel nélkül megvisel, fiatalokat, időseket, egészségeseket és betegeket egyaránt. A kánikula még a frontokra kevésbé érzékeny emberek szervezetét is megterheli, természetesen egyénenként eltérő mértékben.

Ilyenkor sokkal kockázatosabb közlekedni, jelentősen megnő a rosszullétek száma is. A szokatlanul nagy melegnek sokszor van szerepe a közlekedési balesetek bekövetkezésében. A járművezetők a megszokottnál figyelmetlenebbek, reflexeik tompábbak.

A nyári forróságban a gyalogosokra is jellemző hogy, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre.

A balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása, azonban kiemelten fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, ilyenkor végtagjaikat kicsit nyújtóztassák ki, mely bizonyítottan megkönnyíti a további járművezetést.

Igyanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.