„Finn” módszerrel ellenőriztek

2018. 03. 05., h - 13:58
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ellenőrzés ideje alatt elvégzett 490 mérésénél két esetben jelzett pozitív értéket az alkoholteszter.

Komárom-Esztergom megyében már évek óta használják az úgynevezett „Finn” módszert. Az intézkedés során a megfelelően előkészített és biztonságos leállítási helyen több rendőr bevonásával egyszerre több - az arra közlekedő összes - járművezető ellenőrzése történik, mindössze néhány másodperc alatt. Az ellenőrzés csak a járművezető ittasságára korlátozódik. Amennyiben a járművezetőnél ittasság nem állapítható meg, abban az esetben az útját tovább folytathatja. Ittasság esetén a rendőrök eljárást kezdeményeznek a járművezetővel szemben.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőrei 2018. március 3-án Esztergomban, a 11-es számú főúton 490 járművezetőt ellenőriztek, mely során az alkoholszonda két esetben mutatott pozitív értéket.

A rendőrség elsődleges feladatai közé tartozik – a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett – a közlekedés biztonságának megteremtése. A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre. A rendőrök az ellenőrzés során a járművezetőknek láthatósági mellényt és baleset-megelőzési tájékoztatót adtak át.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nincs veszett ügy

A kaposvári nyomozók négy gyanúsítottat hallgattak ki két betörésben.

 

Becsapta a sértettet

Mobiltelefont hirdetett meg egy internetes portálon a gyanúsított, de a vásárlónak csak egy klón készüléket küldött.