Fő a biztonság

2018. 07. 11., sze - 08:45
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Tatán várta az érdeklődőket.

A Tatai Televízió segítésére Alapítvány 2018. július 10-én Tatán, az Építők Parkjában rendezte meg a “Közlekedés a park környékén” elnevezésű programját. A rendezvény célja a tatai Építők Parkja népszerűsítése mellett, hogy  felhívja az ott és a városban közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira, fontosságára és segítse őket a bűnmegelőzés terén.

A rendezvényen részt vett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Buóczné Miklán Erzsébet rendőr őrnagy. A rendőrnő az érdeklődő fiataloknak balesetmegelőzési tájékoztatót tartott, akik kipróbálhatták egy részükre kialakított ügyességi pályán a részeg szemüveget is. A kisebbek részt vehettek egy KRESZ táblákat tartalmazó puzzle összerakásában. A rendőrtiszt felhívta a programban részt vevők figyelmét a láthatóság fontosságára és részükre fényvisszaverő karpántot és láthatósági mellényt adott át.

Kérjük fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Ne feledjük, hogy a nyár az önfeledt kikapcsolódásé és szórakozásé. Fontos, hogy ebben az időszakban is fokozottan figyeljünk magunkra és társainkra közlekedésünk során.
  • gyalogosként: mielőtt úttestre lépünk, nézzünk mindegyik irányba, balról kezdve és csak akkor induljunk el, ha az érkező gépkocsi a gyalogátkelő előtt már megállt.
  • Menet közben folyamatosan figyeljük a közlekedő forgalmat, hirtelen, figyelmetlenül az úttestre ne lépjünk!
  • Csak ott keresztezzük az úttestet, ahol szabad! 
  • Kerékpárosoknak: ne feledjük, ha kerékpározunk, járművezetőknek minősülünk és a KRESZ szabályokkal tisztában kell lennünk.
  • Ha toljuk a kerékpárt, akkor gyalogosnak számítunk, kerékpárral így kelhetünk át a gyalogos átkelőhelyen, ahol a gyalogátkelőhely mellett kiépített, felfestett kerékpárút van, elsőbbségadási kötelezettsége van a kerékpárosnak a védett útvonalon közlekedő járművek részére, ott az elsőbbség biztosítását követően közlekedhet csak a kerékpáros fennülve a járművén,
  • éjszaka, korlátozott látási viszonyok között a kerékpárt minden esetben ki kell világítani,
  • kanyarodás előtt mindig győződjünk meg, hogy nincs mellettünk, illetve közvetlen mögöttünk másik jármű,
  • kanyarodási szándékunkat minden esetben kezünkkel jelezni kell!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lengyel kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.