Fő a biztonság

2018. 07. 11., sze - 08:45
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Tatán várta az érdeklődőket.

A Tatai Televízió segítésére Alapítvány 2018. július 10-én Tatán, az Építők Parkjában rendezte meg a “Közlekedés a park környékén” elnevezésű programját. A rendezvény célja a tatai Építők Parkja népszerűsítése mellett, hogy  felhívja az ott és a városban közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira, fontosságára és segítse őket a bűnmegelőzés terén.

A rendezvényen részt vett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Buóczné Miklán Erzsébet rendőr őrnagy. A rendőrnő az érdeklődő fiataloknak balesetmegelőzési tájékoztatót tartott, akik kipróbálhatták egy részükre kialakított ügyességi pályán a részeg szemüveget is. A kisebbek részt vehettek egy KRESZ táblákat tartalmazó puzzle összerakásában. A rendőrtiszt felhívta a programban részt vevők figyelmét a láthatóság fontosságára és részükre fényvisszaverő karpántot és láthatósági mellényt adott át.

Kérjük fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Ne feledjük, hogy a nyár az önfeledt kikapcsolódásé és szórakozásé. Fontos, hogy ebben az időszakban is fokozottan figyeljünk magunkra és társainkra közlekedésünk során.
  • gyalogosként: mielőtt úttestre lépünk, nézzünk mindegyik irányba, balról kezdve és csak akkor induljunk el, ha az érkező gépkocsi a gyalogátkelő előtt már megállt.
  • Menet közben folyamatosan figyeljük a közlekedő forgalmat, hirtelen, figyelmetlenül az úttestre ne lépjünk!
  • Csak ott keresztezzük az úttestet, ahol szabad! 
  • Kerékpárosoknak: ne feledjük, ha kerékpározunk, járművezetőknek minősülünk és a KRESZ szabályokkal tisztában kell lennünk.
  • Ha toljuk a kerékpárt, akkor gyalogosnak számítunk, kerékpárral így kelhetünk át a gyalogos átkelőhelyen, ahol a gyalogátkelőhely mellett kiépített, felfestett kerékpárút van, elsőbbségadási kötelezettsége van a kerékpárosnak a védett útvonalon közlekedő járművek részére, ott az elsőbbség biztosítását követően közlekedhet csak a kerékpáros fennülve a járművén,
  • éjszaka, korlátozott látási viszonyok között a kerékpárt minden esetben ki kell világítani,
  • kanyarodás előtt mindig győződjünk meg, hogy nincs mellettünk, illetve közvetlen mögöttünk másik jármű,
  • kanyarodási szándékunkat minden esetben kezünkkel jelezni kell!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szállodai „mestertolvaj”

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljeiből lopott.

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.