Fókuszban a járókelők biztonsága

2020. 03. 11., sze - 13:45
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala megyei rendőrök fokozottan ellenőrzik a gyalogos-átkelőhelyeket és azok környékét.

A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, egy esetleges baleset esetén könnyen megsérülnek. Nem védi őket passzív biztonsági eszközök sora úgy, mint a járművezetőket, ezért rájuk kiemelten figyelnünk kell. A gyalogosok által okozott és elszenvedett közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében korábbi baleseti szempontból kockázatosnak ítélt helyszíneken a zalai rendőrök fokozottan ellenőrzik a gyalogos-átkelőhelyeket és azok környékét. Segítik a forgalmat, a kiemelt kockázatot eredményező szabálysértést elkövetőkkel pedig szemben pedig alkalmazzák az azonnal hatósági eljárás elvét a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg, mert figyelmes közlekedéssel a tragédiák elkerülhetők.

Kérjük, hogy a járművezetők úgy válasszák meg a sebességüket, hogy szükség esetén akár megállással is eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek a gyalogos-átkelőhely előtt, a gyalogosok pedig mielőtt az úttestre lépnek, győződjenek meg arról, hogy részükre a járművezetők az elsőbbséget megadták. Legyünk különösen figyelmesek a reggeli és esti szürkületben és korlátozott látási viszonyok között!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

 

  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam