Fókuszban voltak a kerékpárosok

2020. 10. 16., p - 11:42
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság figyelemfelhívó akciót szervezett a kerékpárok és kerékpárosok biztonsága érdekében.

Az akció keretében a szakemberek 2020. október 15-én, délután 14 és 18 óra között ingyenes, a láthatóságot elősegítő közlekedés-biztonsági kiegészítőket (fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, kerékpáros villogókat, matricákat) ajándékoztak az érdeklődőknek.

A bűnmegelőzési szakemberek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság főbejáratánál pedig BikeSafe regisztrációval várták az embereket, mely során újabb 18 kerékpár adatait töltöttek fel az országos nyilvántartásba.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A kétkerekűek azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A kerékpárok biztonsága érdekében kérjük, hogy fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!