Folytatódik a Látni és látszani kampány Komárom-Esztergom megyében

2020. 11. 26., cs - 13:06
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos program két állomása a megyében Tatabánya és Esztergom.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága idén is meghirdette a Látni és látszani 2020 elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát, ami október 19-től december 6-ig tart. Komárom-Esztergom megyében két helyszínen, Tatabányán és Esztergomban az OMV benzinkutakon adnak az egyenruhások hasznos tanácsokat az őszi-téli közlekedéssel kapcsolatban. Ugyanakkor a szakemberek ellenőrzik a járművek világítóberendezését, az ablaktörlő lapátokat és megvizsgálták a gumiabroncsok állapotát.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie a közlekedőknek.  

A járművezetők indulás előtt minden esetben ellenőrizzék a gépjármű világító berendezéseit, az akkumulátort, a hűtőfolyadékot, az ablakmosót és az ablaktörlő lapátokat! Hasznos lehet, ha az autóban zárak és szélvédő lefagyását gátló folyadék, tisztítókefe, jégkaparó is van! Nagyon fontos és időszerű a téli gumiabroncsok felszerelése, mert a csúszós útszakaszokon a nyári gumi nem megfelelő tapadása balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő.

….hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!