Gumiabroncsok és kerékpárok ellenőrzése

2020. 07. 25., szo - 08:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési akció keretében állították meg a járművezetőket és a bicikliseket.

A rendőrök baleset-megelőzési akciót tartottak 2020. július 24-én Pétfürdőn és Várpalotán, amelynek során kiemelt figyelmet fordítottak a szezonnak megfelelő gumiabroncsok használatának, illetve azok állapotának ellenőrzésére. A rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét az évszaknak megfelelő, optimális profilmélységgel és nyomással rendelkező gumiabroncsok használatára. Az ellenőrzésen átesett autósoknál a járőrök mindent rendben találtak.

A közlekedési akció során a kerékpárral közlekedőket is megállították. Ellenőrizték a biciklik kötelező tartozékainak meglétét, műszaki állapotát és felvilágosítást adtak az alapvető közlekedési szabályokról. Elmondták az állampolgároknak, hogy kétkerekűvel lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kerékpárról leszállva, azokat áttolva keljenek át. Hangsúlyozták, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező. Testi épségük megóvása érdekében pedig javasolták nekik, lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt is. Az akció során a rendőrök láthatósági mellényeket is adtak a kerékpárosoknak.

..., hogy mindenki hazaérjen! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.