Gyalogosan, kerékpárral is biztonságosan

2019. 06. 08., szo - 09:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője hatodik osztályos gyerekeknek tartott előadást a biztonságos közlekedésről.

A veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola meghívására tartott interaktív baleset-megelőzési előadást Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője 2019. június 7-én.

A program során a hatodik osztályos tanulók főként a kerékpáros és a gyalogos közlekedés szabályairól kaptak tájékoztatást. Átbeszélték a közúti jelzőtáblák és a jobbkéz-szabály jelentését, a kerékpár kötelező felszereléseit és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is. Pintér József rendőr főtörzszászlós elmondta a gyerekeknek, hogy a bukósisak használata ugyan nem kötelező kerékpározás közben, de ajánlott, mert védi viselője fejét és egy esetleges baleset, ütközés során elnyeli a keletkező energia jelentős részét. Figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására is, hogy az ne csak a fejet, hanem, az orrot, az arcot és a fogakat is védje.

Felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a gyalogos közlekedés során kockázatos lehet, ha az okostelefonjukat használják vagy a zenelejátszóhoz kapcsolt fülhallgatóval mindkét fülük be van dugva, mert ezek elvonják a figyelmüket a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről. Hangsúlyozta, hogy mindig legyenek körültekintőek az útkereszteződésekben, a fejen lévő sapka, kapucni leszűkítheti a periférikus látást.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa előadásában szólt a gépjárművet vezetők és az azzal utazók közlekedési szabályairól is. Többek között kiemelte, hogy a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is -, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg!

Előadása zárásaként kérte a gyerekeket, hogy a szabályok betartása mellett figyeljenek magukra és egymásra is a közlekedésük során.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.