Gyermekeket ajándékozott meg a rendőr

2020. 12. 03., cs - 12:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa baleset-megelőzési tanácsokkal is szolgált a fiataloknak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport jóvoltából három Pápa környéki lakásotthon gyermekei kaptak felszereléseket a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Az ajándékokat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársa adta át 2020. december 1-jén.

A megelőzési előadó az átadás kapcsán baleset-megelőzési tanácsokat is megfogalmazott a fiataloknak. Kiemelte, hogy a gyalogosok mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljenek át az úttesten! A zebránál történő átkelés során kellő körültekintéssel lépjenek le az úttestre, és csak akkor kezdjék meg az átkelést, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről! Felhívta a figyelmet arra is, hogy tegyenek meg mindent a saját észlelhetőségük érdekében! A sötét tónusú ruházat helyett keressenek feltűnőbb színűeket! Hangsúlyozta, hogy lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett a fényvisszaverő mellény használata kötelező.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.