Gyorshajtás, szabálytalan előzés, ittas vezetés

2019. 08. 14., sze - 11:36
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Csökkent a súlyos sérüléses, de nőtt a könnyű sérüléses balesetek száma Baranyában.

Múlt héten 42 anyagi káros és 12 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranyában. A balesetek során négyen súlyosan, míg nyolcan könnyebben sérültek meg, a sérüléses balesetek többsége 12 és 18 óra között következett be.

Továbbra is a gyorshajtás volt a legjellemzőbb baleseti ok, valamint a szabálytalan előzés, amely az egyik legbalesetveszélyesebb manőver. Kérjük, hogy az előzést mindig szabályosan, körültekintően, az arra alkalmas útszakaszon, a megfelelő irányjelzések használata mellett hajtsák végre.

Az elmúlt héten is felmerült az ittasság gyanúja 3 baleset esetében, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. Ennek ellenére a Baranya megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Idén már 38 olyan baleset történt megyénkben, amelynek okozója ittas sofőr volt.

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.