Ha nyár, akkor aratás

2020. 06. 26., p - 09:33
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyre több a mezőgazdasági munkagép Jász-Nagykun-Szolnok megye útjain.

 Megkezdődtek a nyári betakarítási munkálatok, ami a közlekedés biztonságára is hatással van. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a mezőgazdasági munkákban résztvevők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a KRESZ szabályokat!

  • Mielőtt a gépkocsivezető a járművel a telephelyről elindul, köteles a kormányberendezést, fékberendezést, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését ellenőrizni, a kontrollnak továbbá ki kell terjednie a pótkocsira illetve a vontatmányokra is!
  • A járművezetők a mezőgazdasági munkagéppel kizárólag az engedélyezett utakon közlekedhetnek!
  • A betakarítási munkálatokban résztvevő gépjárművek vezetőinek kötelességük betartani a közlekedési szabályokat, továbbá a túlméretes járművekre vonatkozó biztonsági rendszabályokat!
  • Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a rakomány rögzítésére, letakarására és a közútra történő felhajtás előtt az adapterek leszerelésére is.
  • Kiemelten fontos kihajtás előtt a jármű sártól való megtisztítása, azonban ha mégis szennyeződés kerül a közútra, gondoskodni kell az azonnali letakarításáról!
  • A járművek méretéből és sebességéből adódóan a legveszélyesebb manőver az irányváltoztatás, ezért a közútról történő fel- és lekanyarodást különös figyelemmel kell végrehajtani!

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében, a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Tanácsaink azonban nemcsak a mezőgazdasági munkálatok idejére, hanem a hazaútra is vonatkoznak, akár kerékpárral, motorkerékpárral vagy személygépkocsival is térnek vissza otthonaikba.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.