Három rendőrkapitányság egy túra

2018. 04. 13., p - 10:13
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn- és balesetmegelőzési előadást is tartottak az érdi, budaörsi és szentendrei rendőrök a százhalombattai iskola által szervezett túrán.

A Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola szülői munkaközössége kilencedik alkalommal rendezte meg az „Eötvös futást”, amelyre meghívást kaptak az Érdi Rendőrkapitányság, a Budaörsi Rendőrkapitányság, valamint a Szentendrei Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési kollégái.

A 80 kilométeres távolságot, amely a százhalombattai iskola és a Dobogókő Eötvös Emlékház közötti távolság, a résztvevők futva, valamint kerékpárral teljesítették, regisztrálni a Zsámbéki Rendőrősön a BikeSafe országos regisztrációs program keretében lehetett. A rendőrök az indulás előtt láthatósági mellényt adtak a jelenlévőknek.

A rendezvényen a gyerekek közlekedésbiztonsági tréningen vettek részt, valamint vagyonvédelmi oktatást is hallhattak.

A balesetek megelőzése érdekében a kerékpárosok részére az alábbi ajánlásokat adja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

  • Álló autó kikerülésénél mindig megfelelő oldaltávolságot kell tartani. Így ha belülről kinyitják a jármű ajtaját, a kerékpáros nem ütközik neki.
  • Fontos, hogy ha másik kerékpárost előz, csengetéssel jelezze, hogy el akar menni mellette.
  • Ha a kerékpárosnak elsőbbsége van, akkor is győződjön meg arról, elengedik-e.
  • Mindig keresse a szemkontaktust azzal a járművezetővel, akitől az elsőbbséget várja. Ha erre nincs lehetősége, inkább lassítson le annyira, hogy ha kell, meg tudjon állni.

"

"

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset a 81-es főúton

Csókakő térségében teljes szélességében lezárták a 81-es számú főutat a rendőrök.