Három rendőrkapitányság egy túra

2018. 04. 13., p - 10:13
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn- és balesetmegelőzési előadást is tartottak az érdi, budaörsi és szentendrei rendőrök a százhalombattai iskola által szervezett túrán.

A Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola szülői munkaközössége kilencedik alkalommal rendezte meg az „Eötvös futást”, amelyre meghívást kaptak az Érdi Rendőrkapitányság, a Budaörsi Rendőrkapitányság, valamint a Szentendrei Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési kollégái.

A 80 kilométeres távolságot, amely a százhalombattai iskola és a Dobogókő Eötvös Emlékház közötti távolság, a résztvevők futva, valamint kerékpárral teljesítették, regisztrálni a Zsámbéki Rendőrősön a BikeSafe országos regisztrációs program keretében lehetett. A rendőrök az indulás előtt láthatósági mellényt adtak a jelenlévőknek.

A rendezvényen a gyerekek közlekedésbiztonsági tréningen vettek részt, valamint vagyonvédelmi oktatást is hallhattak.

A balesetek megelőzése érdekében a kerékpárosok részére az alábbi ajánlásokat adja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

  • Álló autó kikerülésénél mindig megfelelő oldaltávolságot kell tartani. Így ha belülről kinyitják a jármű ajtaját, a kerékpáros nem ütközik neki.
  • Fontos, hogy ha másik kerékpárost előz, csengetéssel jelezze, hogy el akar menni mellette.
  • Ha a kerékpárosnak elsőbbsége van, akkor is győződjön meg arról, elengedik-e.
  • Mindig keresse a szemkontaktust azzal a járművezetővel, akitől az elsőbbséget várja. Ha erre nincs lehetősége, inkább lassítson le annyira, hogy ha kell, meg tudjon állni.

"

"

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.