Hogy biztonságosan közlekedjenek…

2020. 02. 13., cs - 07:25
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pilisi Rendőrörs munkatársai tartottak akciót.

A Monori Rendőrkapitányság Pilisi Rendőrőrse a Közösen Összefogva Szolgálunk Egyesülettel közösen 2020. február 12-én tartott balesetmegelőzési akciót.

A pilisi vasútállomás környékén megtartott akció célja, a kerékpárosok és gyalogosok által okozott, illetve elszenvedett sérüléses balesetek számának csökkentése, valamint a lakosság figyelmének felhívása az évszakra jellemző megváltozott út- és látási viszonyokra és a láthatóság kiemelkedő fontosságára.

A rendőrök a biciklisek kétkerekűit átvizsgálták, hogy megfelelően felszereltek-e, és amennyiben mindent szabályosnak találtak, az alapítvány munkatársai csokoládéval és első-hátsó lámpával jutalmazták meg a tulajdonost, hiányosság esetén pedig az egyenruhások fényvisszaverő mellényt és a láthatóságot elősegítő karpántot ajándékoztak a résztvevőknek, ezzel is növelve a közlekedés biztonságát Pilisen.

12

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.