Hőségben is figyelmesen!

2018. 08. 09., cs - 14:44
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság óvatosságra figyelmezteti a közlekedőket.

Napok óta tart a hőség Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Talán a magas hőmérséklet is közrejátszik, hogy az elmúlt napokban több balesetben is érintettek voltak a figyelmetlenül közlekedő gyalogosok és kerékpárosok.   

Számolni kell azzal, hogy a mostani időjárási körülmények miatt a járművezetők figyelme csökkenhet. Kérjük a gyalogosan közlekedőket, hogy legyenek fokozottan óvatosak! Ne keljenek át az úttesten, szabálytalan helyen!

g

 

g

A kerékpárosok lehetőség szerint a kerékpárúton közlekedjenek, odafigyelve a jobbra tartás szabályaira! Fontos, hogy útkereszteződéshez érve – még ha elsőbbségük is van – lassítsanak, nézzenek körül!

kk

A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy ebben a kánikulai melegben már rövidebb út esetén is vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű hűtött vizet, hosszabb utazásnál pedig, többször álljanak meg pihenni, mozgassák át izmaikat! A mobiltelefont lehetőleg még kihangosítóval se használják, hiszen ilyen hőségben egyébként is fáradékonyabbak vagyunk és könnyebben elterelődik a figyelem.  A biztonsági övet minden alkalommal, közvetlenül az indulás előtt kapcsolják be, akkor is, ha csak néhány métert vezetnek! A balesetek nagyobb része lakott területen belül következik be.  

k

 

k

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.