Ittasan kerékpároztak

2019. 06. 06., cs - 09:16
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabálykövető közlekedésre kéri a kerékpárosokat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ittas kerékpárosokkal szemben intézkedtek a rendőrök Neszmélyen és Kisbéren 2019. június 5-én. A kisbéri egyenruhások a 81-es számú főúton két alkalommal figyeltek fel olyan biciklisre, akik láthatóan nem voltak közlekedésre alkalmas állapotban. A velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a járőrök helyszíni bírsággal sújtották őket. A két kerékpárost ugyanazon az útszakaszon állították meg a rendőrök, ahol korábban egy biciklivel közlekedő férfi szenvedett halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

Ugyanezen a napon 21 óra 25 perckor a tatai járőrök Neszmélyen, a Fő úton alkalmaztak alkoholszondát egy kerékpárossal szemben, ami pozitív lett. Vele szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas kerékpárosok kiszűrésére. Akik alkoholos befolyásoltság alatt ülnek kétkerekűre, fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A vezetési képességekre már a legminimálisabb alkoholfogyasztás is negatív hatással van. Az alkoholos befolyásoltság csökkenti a reakcióidőt, bizonytalanná teheti a kerékpárost, ezáltal fokozott baleseti kockázatot jelent. Kérjük, hogy ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt kerékpárra ülnek! 

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam