Kerékpárokat ellenőriztek

2019. 09. 10., k - 12:50
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A kisbéri rendőrök ellenőrizték a tanulók kerékpárjait.

A Petőfi Sándor Általános Iskola kerékpár tárolójánál várták a kisbéri rendőrök 2019. szeptember 10-én a kétkerekűvel iskolába érkező diákokat. A rendhagyónak számító eseményen nemcsak a rendőrkapitányág munkatársai, hanem Sinkovicz Zoltán a város polgármestere is részt vett. A szakemberek évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros közlekedésre. Az ellenőrzés elsősorban a gyermekek biztonságos közlekedésének segítése céljából történt, hogy jó állapotú, kötelező felszerelésekkel ellátott járművekkel közlekedjenek, mert a  gyermekeink biztonsága a jövőnk forrása. A hiányosan felszerelt bringákon a kötelező tartozékokat helyben pótolták, azonban a műszakilag kifogásolható állapotúak tulajdonosainak ajándék utalványt adtak át. A KRESZ kérdésekre helyesen válaszoló és szabályosan felszerelt kerékpárral érkezők szintén ajándékokat vehettek kaptak.  

A rendőrség felhívja a figyelmet a kerékpár kötelező tartozékaira:

  • könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés,
  • két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,
  • hangjelző berendezés, amely csak csengő lehet,
  • egy előre fehér, vagy kadmium sárga fényt adó lámpa,
  • egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpa,
  • hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő,
  • az első keréken legalább 2 db egy átmérő mentén elhelyezett borostyán sárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverő (küllőprizma).

A rendőrség kéri, hogy mindig biztonságos, kötelező tartozékokkal felszerelt kerékpárokkal közlekedjenek! Emellett felhívja a figyelmet, hogy a balesetek elkerülése érdekében a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

….hogy mindenki hazaérjen!

1

2

3

4


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben az embercsempész

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.