Kerékpáros gyerekek versenyeztek Pest megyében

2019. 04. 14., v - 10:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Budaörsön megrendezett megyei döntőn, izgalmas feladatok végrehajtása után kerültek ki a legjobbak a versenyzők közül.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja 2019. április 13-án rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken? elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét Budaörsön.

A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére összesen 22 versenyzőt delegáltak a helyi rendőrkapitányságok, míg a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen 16 tanuló mérhette össze tudását.  A rendezvényt Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg, aki egyben köszöntötte a versenyzőket is.

Az elméleti versenyszám – KRESZ elméleti tesztlap megoldása – leküzdését követően a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán mérettették meg tudásukat, majd a forgalomban való kerékpározás következett. A versenyzők rádión keresztül kapták az utasítást, mikor, merre kell haladniuk, ugyanúgy mintha forgalmi vizsgán vettek volna részt.

A dobogós helyezettek értékes díjazásban részesültek, valamint mindkét verseny kategóriában első helyezést elért fiú- és lányversenyző képviselheti Pest megyét a Nyíregyházán és Tatán megrendezésre kerülő országos versenyeken.

"

 

Eredmények:

 

Kerékpáros Iskola Kupa:

 

Lány kategóriában:

 

3. helyezett: Szilágyi-Tisza Lili, Dunakeszi Rk.

2. helyezett: Molnár Vivien, Ceglédi Rk.

  1. helyezett: Oláh Júlia Anna, Budaörsi Rk.

 

Fiú kategóriában:

 

3. helyezett: Gödöny Bálint, Dabasi Rk.

2. helyezett: Csőke Ádám Ferenc, Ceglédi Rk.

1. helyezett: Ocsovai Frigyes, Nagykátai Rk.

 

Ki a mester két keréken?

 

Lány kategóriában:

 

3.  helyezett: Zsinka Lilla, Budaörsi Rk.

2. helyezett: Kürti Borbála, Szentendrei Rk.

1. helyezett: Szőke Alexa, Ráckevei Rk.

 

Fiú kategóriában:

 

3. helyezett: Csíló Máté Monori Rk.

2. helyezett: Szilágyi-Tisza Hunor Dunakeszi Rk.

1. helyezett: Mészáros Roland Ceglédi Rk.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményekhez!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Kápolnásnyék térségében három személygépkocsi és egy busz ütközött össze, ezért a Balaton felé vezető oldalon torlódásra kell számítani.

 

Ittasan okozott balesetet

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 28 éves magyarpolányi sofőrrel szemben folytatott.

 

Három napon belül rendőrkézre került a betörő

Kétrendbeli lopás és kétrendbeli lopás kísérlete miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves szatymazi férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Őrizetben 

A salgótarjáni rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították és elfogták azt a férfit, aki egy nőt támadott meg a belvárosban.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Egy nap alatt kattant a bilincs

A debreceni rendőrök kevesebb mint 24 órán belül azonosították egy betörés elkövetésének gyanúsítottjait.