Kerékpáros gyerekek versenyeztek Pest megyében

2019. 04. 14., v - 10:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Budaörsön megrendezett megyei döntőn, izgalmas feladatok végrehajtása után kerültek ki a legjobbak a versenyzők közül.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja 2019. április 13-án rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken? elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét Budaörsön.

A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére összesen 22 versenyzőt delegáltak a helyi rendőrkapitányságok, míg a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen 16 tanuló mérhette össze tudását.  A rendezvényt Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg, aki egyben köszöntötte a versenyzőket is.

Az elméleti versenyszám – KRESZ elméleti tesztlap megoldása – leküzdését követően a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán mérettették meg tudásukat, majd a forgalomban való kerékpározás következett. A versenyzők rádión keresztül kapták az utasítást, mikor, merre kell haladniuk, ugyanúgy mintha forgalmi vizsgán vettek volna részt.

A dobogós helyezettek értékes díjazásban részesültek, valamint mindkét verseny kategóriában első helyezést elért fiú- és lányversenyző képviselheti Pest megyét a Nyíregyházán és Tatán megrendezésre kerülő országos versenyeken.

"

 

Eredmények:

 

Kerékpáros Iskola Kupa:

 

Lány kategóriában:

 

3. helyezett: Szilágyi-Tisza Lili, Dunakeszi Rk.

2. helyezett: Molnár Vivien, Ceglédi Rk.

  1. helyezett: Oláh Júlia Anna, Budaörsi Rk.

 

Fiú kategóriában:

 

3. helyezett: Gödöny Bálint, Dabasi Rk.

2. helyezett: Csőke Ádám Ferenc, Ceglédi Rk.

1. helyezett: Ocsovai Frigyes, Nagykátai Rk.

 

Ki a mester két keréken?

 

Lány kategóriában:

 

3.  helyezett: Zsinka Lilla, Budaörsi Rk.

2. helyezett: Kürti Borbála, Szentendrei Rk.

1. helyezett: Szőke Alexa, Ráckevei Rk.

 

Fiú kategóriában:

 

3. helyezett: Csíló Máté Monori Rk.

2. helyezett: Szilágyi-Tisza Hunor Dunakeszi Rk.

1. helyezett: Mészáros Roland Ceglédi Rk.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményekhez!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

 

Több hiba

A személygépkocsi vezetője Kunmadarason elütötte a lányt, majd továbbhajtott. A rendőrök Túrkevén fogták el a gyanúsítottat.

 

8 bűncselekmény

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban közel egy tucatnyi lopást és betörést követett el Szolnokon és környékén.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.