Két keréken a legjobbak

2019. 04. 15., h - 15:17
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas megyei diákoknak lehetőségük nyílt két közlekedésbiztonsági versenyen is bizonyítani tudásukat Szombathelyen.

A helyi fordulókon legjobban teljesített általános iskolásoknak volt lehetőségük a „Kerékpáros Iskola Kupa” megyei döntőjén történő részvételre, amelynek megtartására a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában került sor. Az eseménnyel egy időben és azonos helyszínen álltak rajthoz a „Ki a mester két keréken?” elnevezéssel meghirdetett verseny résztvevői is 2019. április 15-én. A lelkes fiatalok mindkét programon lány és fiú kategóriában mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A kezdeményezések célja a helyes közlekedésre nevelés, valamint a biztonságos közlekedéshez szükséges jártasságok megszerzésének segítése.

A „Kerékpáros Iskola Kupa” területi fordulóján tizenhárom lány és tizenhét fiú mérettette meg magát. Az általános iskola felső tagozatos diákjai részére szervezett programon közlekedési ismereteikről adtak számot és kerékpáros ügyességi versenyszámokban bizonyíthattak az indulók.

Összesítésben a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai voltak a legeredményesebbek. A lányok közül Erdélyi Lili, a fiúk közül pedig Takács Dávid volt a legügyesebb, így ők képviselhetik majd Vas megyét az országos döntőn.

A „Ki a mester két keréken?” egy, a Magyar Autóklub által a 10-12 éves korosztály számára életre hívott megmérettetés, amelyet a Főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságával együttműködve bonyolítottak le a szervezők. A kerékpározással kapcsolatos elméleti és gyakorlati jártasságot mérő kezdeményezés területi fordulóján a lányoknál Rozmán Nikolett, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulója; a fiúknál pedig Sáray Péter, a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola diákja állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiatalok teljesítményükkel kivívták maguknak az országos döntőn történő indulás jogát, amely egyidejűleg magában hordozza a nemzetközi versenyre történő kvalifikáció lehetőségét is.

A Főkapitányság gratulál a fiataloknak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.

 

Körözött Peugeot Makón

A rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén.