„Ki a mester két keréken?” országos döntő Pécsett

2018. 05. 17., cs - 15:16
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei selejtezőkből továbbjutott versenyzők elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban megrendezett versenyen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Autóklub Ifjúsági Bizottsága megbízásából a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság rendezte meg 2018. május 15-16-án a „Ki a mester két keréken?" elnevezésű kerékpáros közlekedésrendészeti verseny országos döntőjét.

A versenyt Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője és Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke nyitotta meg.

A verseny első napján a fiú és leány versenyzők KRESZ tesztlap kitöltésével, a második napon pedig kerékpáros akadálypályán mérték össze tudásukat és ügyességüket. A kétnapos verseny során szabadidős programot is szerveztek a versenyzőknek, a gyerekek kalandos órákat töltöttek el a Mecsextrém Parkban.

A versenyben leány kategóriában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kovács Dzsenifer ért el első helyezést, akit a Vas megyei Süle Réka, és a Hajdú-Bihar megyéből érkezett Sipos Dalma követett a dobogón.

A fiúk között Varjas Nándor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, őt másodikként a Somogy megyei Fritz Márton követte, harmadik helyen a Fejér megyei Nágl Botond végzett.

A csapatok versenyében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye érte el az első helyezést, második helyezést Hajdú-Bihar megye, harmadik helyezést pedig Vas megye csapata ért el.

A versenybírók a legjobb tesztlap-kitöltését, és a legjobb ügyességi versenyzőt is díjazták, az ezekért járó különdíjakat Varjas Nándor vehette át.

A „Ki a mester két keréken?" elnevezésű verseny nemzetközi döntőjét 2018. szeptember 6-a és 9-e között Budapesten rendezik meg, amelyen az országos első és második helyezett fiú és leányversenyző vesz részt, a harmadik helyezettek pedig a tartalékcsapatot alkotják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.