„Ki a mester két keréken?” országos döntő Pécsett

2018. 05. 17., cs - 15:16
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei selejtezőkből továbbjutott versenyzők elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban megrendezett versenyen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Autóklub Ifjúsági Bizottsága megbízásából a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság rendezte meg 2018. május 15-16-án a „Ki a mester két keréken?" elnevezésű kerékpáros közlekedésrendészeti verseny országos döntőjét.

A versenyt Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője és Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke nyitotta meg.

A verseny első napján a fiú és leány versenyzők KRESZ tesztlap kitöltésével, a második napon pedig kerékpáros akadálypályán mérték össze tudásukat és ügyességüket. A kétnapos verseny során szabadidős programot is szerveztek a versenyzőknek, a gyerekek kalandos órákat töltöttek el a Mecsextrém Parkban.

A versenyben leány kategóriában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kovács Dzsenifer ért el első helyezést, akit a Vas megyei Süle Réka, és a Hajdú-Bihar megyéből érkezett Sipos Dalma követett a dobogón.

A fiúk között Varjas Nándor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, őt másodikként a Somogy megyei Fritz Márton követte, harmadik helyen a Fejér megyei Nágl Botond végzett.

A csapatok versenyében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye érte el az első helyezést, második helyezést Hajdú-Bihar megye, harmadik helyezést pedig Vas megye csapata ért el.

A versenybírók a legjobb tesztlap-kitöltését, és a legjobb ügyességi versenyzőt is díjazták, az ezekért járó különdíjakat Varjas Nándor vehette át.

A „Ki a mester két keréken?" elnevezésű verseny nemzetközi döntőjét 2018. szeptember 6-a és 9-e között Budapesten rendezik meg, amelyen az országos első és második helyezett fiú és leányversenyző vesz részt, a harmadik helyezettek pedig a tartalékcsapatot alkotják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.