Ködös időben is biztonságban

2020. 11. 24., k - 10:40
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves megyei rendőrök tanácsai a balesetek megelőzése érdekében.

Az elmúlt napokban, továbbá az elkövetkezendő időszakban kedvezőtlen időjárási körülmények jellemezték és fogják jellemezni térségünket. Az egész napos ködös idő megnehezíti és adott esetben veszélyessé teszi a mindennapi közlekedést. Ebben az időszakban kiemelt jelentőségű, hogy járművet vezetve lássunk és látszódjunk!

Fontos egyrészt, hogy a járművünk világító berendezése kifogástalanul működjön, másrészt, hogy ködös, korlátozott látási viszonyok között a világítóberendezést ne csak lakott területen kívül, hanem lakott területen belül is működtessük!

Sűrű ködben, hóesésben, nagy esőzésben lakott területen kívül és belül egyaránt indokolt lehet az első és hátsó ködlámpa használata, azonban ebben az esetben arra is kell figyelni, hogy ezzel másokat indokolatlanul ne zavarjunk!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.