Közbiztonsági nap Szécsényben

2019. 05. 15., sze - 09:11
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az „Előzd meg!” című rendezvényen a rendőrség  baleset- és bűnmegelőzési szakemberei is várták az érdeklődőket.

Szécsényben, a sétálóutcai parkolóban 2019. május 11-én számos érdekes és hasznos programba kapcsolódhattak be az odalátogatók. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának tagjai a ”Közlekedési Kultúra Napján” megtartott rendezvényen minden érdeklődő részére a személygépkocsi, a kerékpár és a motorkerékpár biztonságos vezetéséhez szükséges tanácsokat nyújtó kiadványokat adtak át, valamint a közlekedés résztvevői kortól függetlenül kipróbálhatták az úgynevezett motoros szimulátort is. A kisebbek részére az „Iskola rendőre” program bemutatását célozták meg a kollégák, ezzel kapcsolatban a program kabalafiguráját ábrázoló testmatricát, valamint léggömböt és nyalókát kaptak a gyerekek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szakemberei egyéni tanácsadás keretében látták el az otthonuk biztonságának érdekében tanácsokkal a résztvevőket. A gyerekekkel bűnmegelőzési célú játékokban vehettek részt.  A BikeSafe program keretében regisztrációs ponton várták a rendőrök a kerékpár tulajdonosokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.