Közlekedésbiztonság és BikeSafe

2019. 05. 20., h - 15:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök játékos baleset-megelőzési feladatokkal és ingyenes kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a falusi rendezvényen.

Tésen, a VIII. Bakonyi Vigasság elnevezésű rendezvényen baleset-megelőzési programot szerveztek a várpalotai rendőrök 2019. május 18-án kicsiknek és nagyoknak. A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat, valamint szó esett a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól, veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is. Az eredményesen teljesítők a láthatóságot és könnyebb észlelhetőséget elősegítő, fényvisszaverős tárgyakat kaptak ajándékba.

baleset-megelőzés

A felnőtteknek lehetőségük nyílt kipróbálni a részeg szemüveget a közlekedést tovább nehezítő akadály kikerülésével, valamint ügyességi feladatokat kellett a szemüveg viselésével teljesíteni.

A kerékpárral érkezők regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisába. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül járművüket! Ha mégis felügyelet nélkül hagyják a kétkerekűt, mindig lakatolják le azt!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.