Közlekedésbiztonsági nap Marcalgergelyin

2019. 08. 07., sze - 08:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök a településen táborozó növendékeknek tartottak előadást a közlekedés alapvető szabályairól.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a helyi önkormányzat által szervezett nyári táborban tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást 2019. augusztus 6-án délelőtt Marcalgergelyin. A program során a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól hallhattak előadást, majd egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát. Az előadás során kitért a biciklizéskor ajánlott védőfelszerelések használatára és fontosságára is. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa elmondta továbbá, hogy a kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozta azt is, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

Az elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be a táblán a táborozók, a feladatokat jól végrehajtók kisebb ajándékokat kaptak és minden érdeklődő beülhetett a rendőrautóba.

baleset-megelőzés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.