Közlekedésbiztonsági versenyek diákoknak

2019. 04. 17., sze - 12:45
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Általános iskolás tanulók mérték össze közlekedési tudásukat Pápán, cél a megyei döntőbe való továbbjutás volt.

A Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2019. április 16-án délelőtt tartotta az általános iskolások számára meghirdetett „Kerékpáros Ifjúsági Kupa” és a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenyek városi fordulóját.

A Pápai járás valamennyi általános és középiskolája meghívást kapott a versenyre, amelyen végül négy pápai és négy Pápa környéki oktatási intézmény több mint 30 versenyzője mérkőzött meg. A Kerékpáros Ifjúsági Kupára főként 7. és 8. osztályosok neveztek, míg a Ki a mester két keréken? versenyen csak 10-12 éves gyermekek indulhattak.

kik

Mindkét korosztály versenyzőinek a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó tesztlapot kellett megoldaniuk, majd a különböző akadálypálya-elemekből felépített ügyességi pályán mutathatták be gyakorlati tudásukat. A résztvevőknek többek között a szlalom pályával, a sarokfordulóval, a ferdepallóval és rázódeszkával, valamint a mágneses körforgóval kellett megbirkózniuk.

A délelőtt célja mindkét verseny kapcsán a legjobban teljesítő fiú és lány versenyző kiválasztása volt, akik Balatonfüreden vehetnek részt a megyei fordulón. Ennek eredményeképp a „Kerékpáros Iskola Kupa” megyei fordulójára a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola és a Tarczy Lajos Általános Iskola egy-egy tanulója jutott tovább, míg a „Ki a mester két keréken?” versenyen két vaszari diák képviseli majd a Pápai Rendőrkapitányságot.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Három férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére.