Közlekedési balesetek Baranyában

2020. 03. 25., sze - 10:44
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Összesen 13-an sérültek meg közlekedési balesetben 2020. március 16-a és március 22-e között a baranyai utakon.

Baranya megye közútjain a múlt héten 32 közlekedési baleset történt, amelyből kilenc személyi sérüléssel járt, 23 pedig anyagi káros volt.

A sérüléses balesetek egy esetben súlyos, míg nyolc esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen 13-an sérültek meg. Ittasság gyanúja két esetben merült fel.

Az elmúlt héten a legjellemzőbb baleseti ok a gyorshajtás volt, továbbá az elsőbbség meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

A közlekedésben részt vevők a jelzőtáblák jelzéseit kötelesek figyelembe venni, betartani. Nem mérlegelhetik a sebességkorlátozó tábla kihelyezésének jogosultságát sem. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy nem tartja be a sebességkorlátozást, számolnia kell annak következményeivel!

Az elsőbbség meg nem adása miatt történt baleseteknél jellemző, hogy a közlekedők felülbírálják a STOP tábla, valamint az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla jelzéseit. Nem állnak meg, illetve nem biztosítanak elsőbbséget a keresztirányból érkező járművek részére.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.