Közlekedik a család Fejér megyében

2019. 04. 23., k - 09:43
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Még lehet jelentkezni a Székesfehérváron megrendezésre kerülő megyei közlekedésbiztonsági vetélkedőre. A verseny 2019. május 18-án 9 órakor kezdődik.

Az elmúlt évek népszerűsége alapján idén is megrendezésre kerül a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő. A játék elsődleges és legfontosabb célja, hogy a családok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás közösségnevelő hatására.

A játékra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgár nevezhet, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe, amelyet június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében.

A döntőn résztvevő 20 család értékes ajándékcsomagot kap. A játék fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóin nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően tan- és sportszerjutalomban részesülnek.

A Fejér megyei területi vetélkedő 2019. május 19-én 9 órakor kezdődik Székesfehérváron a Mátyás király körúton a Török udvarban.

A versenyre jelentkezni és arról bővebben tájékozódni a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Három férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére.