Közös ellenőrzés a balesetmentes közlekedés jegyében Agárdon

2020. 08. 14., p - 12:32
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV 2020. augusztus 14-én megtartott közös akciójának célja, hogy felhívja a közúti közlekedés résztvevőinek figyelmét a vasúti átjáróknál tapasztalható szabálytalanságokra és szabályszegésekre.

A baleset-megelőzési kampánnyal összefüggésben Agárdon megtartott sajtótájékoztatón a szakemberek rámutattak a körültekintő és figyelmes közlekedés fontosságára, hiszen a gyakran emberéletet követelő tragédiák több odafigyeléssel és a szabályok következetes betartásával elkerülhetők lehetnének. 

Csibrik Csaba rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetőjének összegzésében elhangzott, hogy a közlekedők a vasúti átjárókban gyakran figyelmetlenek vagy túlbecsülik saját képességeiket. A baleseti okok között előfordul a gyorshajtás, az agresszív vezetési stílus, a vasúti fényjelző tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása és a vezetés közbeni telefonálás is.

Közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten lényegesnek nevezték a szakemberek, hogy a járművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok egyaránt – az előírásokat betartva – körültekintően közlekedjenek, és minden esetben győződjenek meg a biztonságos áthaladás feltételeiről a vasúti átjárókban!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Drogot szívhattak, mielőtt lopni mentek

Egy Nagykónyiban élő házaspár pénzét vitte el az a társaság, köztük egy 16 éves helyi fiú, akiket a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki a napokban.