Látható kerékpárok

2018. 11. 08., cs - 08:15
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A "Megvilágosodás Napján" közel 200 kétkerekűt vizsgáltak át az egri rendőrök.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és az Egri Rendőrkapitányság a „Megvilágosodás Hete” elnevezésű kampány keretében kerékpáros nyílt napot tartott 2018. november 7-én délután az egri Érsekkertben.

Azok a kerékpárosok, aki nem rendelkeztek valamelyik kötelező felszereléssel, annak a rendőrök felhívták a figyelmét a hiányosságra, majd láthatóságot biztosító eszközökkel (küllőprizma, lámpaszett) látták el a kerékpárjaikat. Továbbá az érdeklődők regisztráltathatták járművüket a „Bike Safe” programba.

Leginkább a küllőprizmák, illetve a kerékpáros lámpák hiányát észlelték a megelőzési szakemberek, akik a rendezvényen közel 100 kerékpáros lámpát adtak át és több mint 150 küllőprizmát szereltek fel az átvizsgált kerékpárokra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.