Látható kerékpárok

2018. 11. 08., cs - 08:15
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A "Megvilágosodás Napján" közel 200 kétkerekűt vizsgáltak át az egri rendőrök.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és az Egri Rendőrkapitányság a „Megvilágosodás Hete” elnevezésű kampány keretében kerékpáros nyílt napot tartott 2018. november 7-én délután az egri Érsekkertben.

Azok a kerékpárosok, aki nem rendelkeztek valamelyik kötelező felszereléssel, annak a rendőrök felhívták a figyelmét a hiányosságra, majd láthatóságot biztosító eszközökkel (küllőprizma, lámpaszett) látták el a kerékpárjaikat. Továbbá az érdeklődők regisztráltathatták járművüket a „Bike Safe” programba.

Leginkább a küllőprizmák, illetve a kerékpáros lámpák hiányát észlelték a megelőzési szakemberek, akik a rendezvényen közel 100 kerékpáros lámpát adtak át és több mint 150 küllőprizmát szereltek fel az átvizsgált kerékpárokra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére:

 

Ki akart rabolni egy idős férfit

A kőbányai nyomozók egy szolgálaton kívüli, hivatásos állományú büntetés-végrehajtási kolléga segítségével fogták el a támadót.