Látható kerékpárok

2018. 11. 08., cs - 08:15
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A "Megvilágosodás Napján" közel 200 kétkerekűt vizsgáltak át az egri rendőrök.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és az Egri Rendőrkapitányság a „Megvilágosodás Hete” elnevezésű kampány keretében kerékpáros nyílt napot tartott 2018. november 7-én délután az egri Érsekkertben.

Azok a kerékpárosok, aki nem rendelkeztek valamelyik kötelező felszereléssel, annak a rendőrök felhívták a figyelmét a hiányosságra, majd láthatóságot biztosító eszközökkel (küllőprizma, lámpaszett) látták el a kerékpárjaikat. Továbbá az érdeklődők regisztráltathatták járművüket a „Bike Safe” programba.

Leginkább a küllőprizmák, illetve a kerékpáros lámpák hiányát észlelték a megelőzési szakemberek, akik a rendezvényen közel 100 kerékpáros lámpát adtak át és több mint 150 küllőprizmát szereltek fel az átvizsgált kerékpárokra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.