Látható kerékpárok

2018. 11. 08., cs - 08:15
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A "Megvilágosodás Napján" közel 200 kétkerekűt vizsgáltak át az egri rendőrök.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és az Egri Rendőrkapitányság a „Megvilágosodás Hete” elnevezésű kampány keretében kerékpáros nyílt napot tartott 2018. november 7-én délután az egri Érsekkertben.

Azok a kerékpárosok, aki nem rendelkeztek valamelyik kötelező felszereléssel, annak a rendőrök felhívták a figyelmét a hiányosságra, majd láthatóságot biztosító eszközökkel (küllőprizma, lámpaszett) látták el a kerékpárjaikat. Továbbá az érdeklődők regisztráltathatták járművüket a „Bike Safe” programba.

Leginkább a küllőprizmák, illetve a kerékpáros lámpák hiányát észlelték a megelőzési szakemberek, akik a rendezvényen közel 100 kerékpáros lámpát adtak át és több mint 150 küllőprizmát szereltek fel az átvizsgált kerékpárokra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vizsgamunka: A feladat mindenkié

Egy rendőr jó, több rendőr még jobb. Előfordulhat olyan helyzet, amikor csak sok zsaru szavatolhatja a közbizton­ságot, ezért a rengeteg rendőr nagyon jó.

 

Kerékpárosok ütköztek

A hajdúszoboszlói rendőrök befejezték annak a nádudvari balesetnek a vizsgálatát, amelyben egy nő súlyosan megsérült.

 

Kertvárosi őrjárat

Nyugalom, de nem unalom. Talán ezzel a pár szóval lehetne jellemezni a XVI. kerületi Rendőrkapitányság mindennapjait.

 

Gyalog indultak, kocsival érkeztek

A két fiatal férfi és gyermekkorú társuk Nádudvarról kötöttek el egy parkoló autót. Látogatóba indultak Kabára, de csak Hajdúszoboszlóig jutottak.

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy gépkocsi vezetőjének azonosításában, aki miután balesetet okozott Szegeden, elhagyta a helyszínt.