Magadra és másokra is vigyázz!

2019. 10. 21., h - 14:48
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Múlt héten összesen 31 személy sérült meg a baranyai utakon. A balesetek megelőzhetők, biztonságunkért pedig mi magunk tehetünk a legtöbbet.

Az elmúlt héten 36 anyagi káros és 20 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranya megye közútjain. A sérüléses balesetek közül 14 könnyű, míg 6 súlyos sérüléssel végződött. A balesetekben összesen 31 személy sérült meg, 23-an könnyebben, 8-an pedig súlyosan.

A múlt héten bekövetkezett balesetek során két esetben merült fel az ittasság gyanúja, azonban idén már 50 olyan sérüléssel végződő baleset történt megyénkben, amelyet ittas sofőr okozott. Ezek közül 3 halállal végződött!

A balesetet okozók nagy része személygépjárművel közlekedett, azonban tehergépkocsival, segédmotor-kerékpárral és kerékpárral is okoztak balesetet.

A legjellemzőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás, valamint a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbség meg nem adása és a szabálytalan előzés.

A közlekedés akkor működik jól és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja. A közlekedés során egy szabályszegés eredményeként bárkiből lehet elkövető és áldozat egyaránt, ezért közösen kell tennünk azért, hogy ez ne történjen meg!

„… hogy mindenki hazaérjen!"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Egy előzés miatt ütötte el

Közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves királyszentistváni férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.