Magadra és másokra is vigyázz!

2019. 10. 21., h - 14:48
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Múlt héten összesen 31 személy sérült meg a baranyai utakon. A balesetek megelőzhetők, biztonságunkért pedig mi magunk tehetünk a legtöbbet.

Az elmúlt héten 36 anyagi káros és 20 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranya megye közútjain. A sérüléses balesetek közül 14 könnyű, míg 6 súlyos sérüléssel végződött. A balesetekben összesen 31 személy sérült meg, 23-an könnyebben, 8-an pedig súlyosan.

A múlt héten bekövetkezett balesetek során két esetben merült fel az ittasság gyanúja, azonban idén már 50 olyan sérüléssel végződő baleset történt megyénkben, amelyet ittas sofőr okozott. Ezek közül 3 halállal végződött!

A balesetet okozók nagy része személygépjárművel közlekedett, azonban tehergépkocsival, segédmotor-kerékpárral és kerékpárral is okoztak balesetet.

A legjellemzőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás, valamint a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbség meg nem adása és a szabálytalan előzés.

A közlekedés akkor működik jól és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja. A közlekedés során egy szabályszegés eredményeként bárkiből lehet elkövető és áldozat egyaránt, ezért közösen kell tennünk azért, hogy ez ne történjen meg!

„… hogy mindenki hazaérjen!"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .