Megerősített szolgálat

2021. 10. 21., cs - 09:29
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád megyében a 2-es számú főúton 2021. október 20-tól felügyelik a közlekedési szabályok betartását a balesetmegelőzési céllal kihelyezett „zsaruk”.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. november 20-án Karancsalján és Ságújfaluban helyezett el egy-egy egyenruhás rendőrt ábrázoló életnagyságú táblát. A „kollégák” kihelyezésének célja volt, hogy felhívja a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására, és a tábla láttán óvatosabban, a gyalogosokra és járművezető társaikra is odafigyelve vezessenek.

A Ságújfaluban elhelyezett makett időközben – a szolgálat érdekében – Kishartyánba került át, a karancsaljai „kolléga” a kerékpárút építése miatt jelenleg szabadságát tölti, hamarosan azonban ő is újra munkába áll.

A két darab, újonnan kihelyezésre kerülő életnagyságú rendőrt ábrázoló tábla helyszínének kiválasztásánál - mint, az első esetben is - fontos szempont volt, hogy olyan útszakaszok mellé telepítsük, ahol a forgalom sűrűsége fokozott baleseti kockázatot jelent.

Az egyik új makett a 2-es számú főúton, Nagyoroszi lakott területén belül, a Parassapuszta irányából Borsosberény irányába tartó forgalmi sáv mellett, míg a másik szintén a 2-es számú főúton, a diósjenői elágazónál, a Rétság irányából Vác irányába haladó forgalmi sáv melletti részen vigyázza továbbiakban a közlekedés biztonságát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság balesetmentes közlekedést kíván minden közlekedőnek!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.