Mesejátékkal a biztonságos közlekedésért

2018. 09. 22., szo - 09:25
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök egy színházi előadás segítségével hívták fel az első osztályos diákok figyelmét az alapvető közlekedési szabályok betartására.

A Pápai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége által 2018. szeptember 17-től 22-ig meghirdetett „Biztonság hete” baleset-megelőzési programsorozat keretein belül 2018. szeptember 20-án egy baleset-megelőzési témájú mese előadással várta a pápai, a marcaltői és a nemesgözsönyi általános iskolák első osztályosait, valamint egy pápai óvoda nagycsoporosait. A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola elsősei az iskolarendőr kíséretében fényvisszaverő mellényben érkeztek a rendezvényre, hogy felhívják a figyelmet a láthatóság fontosságára.

séta

A pápai Jókai Mór Szabadidő és Művelődési Központ színháztermében több mint 350 gyermek tekinthette meg a Megbűvölt patak című mesejátékot, amely számos olyan közlekedési szabályt is érintett, amelyet már egy első osztályos kisdiáknak is ismerni kell a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében. Az előadás alatt a gyermekek átismételhették az úttesten történő biztonságos átkelés szabályait, megismerkedhettek a kerékpár kötelező tartozékaival, a láthatósági mellény szerepével, továbbá szóba került a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontossága is.

Az előadás végeztével minden vendég egy iskolarendőr kabalát ábrázoló ceruzát kapott ajándékba a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.