Mesejátékkal a biztonságos közlekedésért

2018. 09. 22., szo - 09:25
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök egy színházi előadás segítségével hívták fel az első osztályos diákok figyelmét az alapvető közlekedési szabályok betartására.

A Pápai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége által 2018. szeptember 17-től 22-ig meghirdetett „Biztonság hete” baleset-megelőzési programsorozat keretein belül 2018. szeptember 20-án egy baleset-megelőzési témájú mese előadással várta a pápai, a marcaltői és a nemesgözsönyi általános iskolák első osztályosait, valamint egy pápai óvoda nagycsoporosait. A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola elsősei az iskolarendőr kíséretében fényvisszaverő mellényben érkeztek a rendezvényre, hogy felhívják a figyelmet a láthatóság fontosságára.

séta

A pápai Jókai Mór Szabadidő és Művelődési Központ színháztermében több mint 350 gyermek tekinthette meg a Megbűvölt patak című mesejátékot, amely számos olyan közlekedési szabályt is érintett, amelyet már egy első osztályos kisdiáknak is ismerni kell a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében. Az előadás alatt a gyermekek átismételhették az úttesten történő biztonságos átkelés szabályait, megismerkedhettek a kerékpár kötelező tartozékaival, a láthatósági mellény szerepével, továbbá szóba került a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontossága is.

Az előadás végeztével minden vendég egy iskolarendőr kabalát ábrázoló ceruzát kapott ajándékba a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.