Mire figyeljünk két keréken?

2018. 07. 06., p - 10:04
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásai a motorosoknak.

Nyáron megszaporodik a közlekedők között a motorosok száma. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy megelőzzük a baleseteket!

Indulás előtt a járművet ellenőrizni kell! Meg kell nézni a gumik állapotát, a légnyomást! A fékeknek, kormányműnek hibátlanul kell működniük! Elindulás előtt ellenőrizni kell a lámpákat is: első fényszóró, hátsó lámpa, index, féklámpa. A folyadékszintek – olajszint, és ha van, hűtőfolyadék- ellenőrzése sem árt! A kürt a motoron kiemelt fontosságú, hiszen ezzel kell jelezni a figyelmetlen közlekedőknek.

A motorost nem védi karosszéria, egy esésnél az életével játszik, épp ezért nem célszerű elkerülni a védőfelszerelések viselését!

A sebesség mámora, az adrenalin sok motorost túl bátorrá tesz, akár száguldozásra késztethet. Nagyon fontos a sebesség ésszerű megválasztása! Nem mindegy milyenek az út- és látási viszonyok és az időjárás, mekkora a forgalom. Az eszeveszett száguldás nem a közutakra való!

A közlekedés gyakorta okozhat váratlan szituációkat, épp ezért csak olyan helyzeteket érdemes felvállalni, amelyeket biztonsággal be tudnak fejezni, végre tudnak hajtani!

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét is, hogy számoljanak a motorosok jelenlétével, figyeljenek rájuk!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság külön felhívja a figyelmet az ittas járművezetés kockázataira! Ha szeszes italt fogyasztott, ne vezessen járművet, hiszen az alkoholos ital elfogyasztását követően tompulnak a reflexek, nő a reakcióidő, amely beláthatatlan kockázattal járhat a közlekedés során! Ne kockáztassák mások és saját testi épségüket!

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

 

Az udvarias és előzékeny közlekedés mindenkit előbbre visz, így figyeljünk egymásra!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feladta magát

A rendőrségi felhívás hatására önként feladta magát az a férfi, aki társával bántalmazott egy színművészt Budapesten.

 

Balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott

Súlyosan megsérült egy motor vezetője Békéscsabán. Egy személygépkocsival közlekedő nő nem adott neki elsőbbséget, a férfi ezért hirtelen fékezett és elesett. Az autó vezetője nem állt meg, hanem elhajtott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 

Meglőtte a kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

 

Mogyorókrémre szakosodott

A veszprémi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy 42 éves szentgáli lakost, aki az elmúlt időszakban több alkalommal lopott édességet, majd értékesítette azokat.

 

Keressük Farkas Stefániát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 17 éves mezőkeresztesi lány eltűnése ügyében.