Mire figyeljünk két keréken?

2018. 07. 06., p - 10:04
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásai a motorosoknak.

Nyáron megszaporodik a közlekedők között a motorosok száma. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy megelőzzük a baleseteket!

Indulás előtt a járművet ellenőrizni kell! Meg kell nézni a gumik állapotát, a légnyomást! A fékeknek, kormányműnek hibátlanul kell működniük! Elindulás előtt ellenőrizni kell a lámpákat is: első fényszóró, hátsó lámpa, index, féklámpa. A folyadékszintek – olajszint, és ha van, hűtőfolyadék- ellenőrzése sem árt! A kürt a motoron kiemelt fontosságú, hiszen ezzel kell jelezni a figyelmetlen közlekedőknek.

A motorost nem védi karosszéria, egy esésnél az életével játszik, épp ezért nem célszerű elkerülni a védőfelszerelések viselését!

A sebesség mámora, az adrenalin sok motorost túl bátorrá tesz, akár száguldozásra késztethet. Nagyon fontos a sebesség ésszerű megválasztása! Nem mindegy milyenek az út- és látási viszonyok és az időjárás, mekkora a forgalom. Az eszeveszett száguldás nem a közutakra való!

A közlekedés gyakorta okozhat váratlan szituációkat, épp ezért csak olyan helyzeteket érdemes felvállalni, amelyeket biztonsággal be tudnak fejezni, végre tudnak hajtani!

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét is, hogy számoljanak a motorosok jelenlétével, figyeljenek rájuk!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság külön felhívja a figyelmet az ittas járművezetés kockázataira! Ha szeszes italt fogyasztott, ne vezessen járművet, hiszen az alkoholos ital elfogyasztását követően tompulnak a reflexek, nő a reakcióidő, amely beláthatatlan kockázattal járhat a közlekedés során! Ne kockáztassák mások és saját testi épségüket!

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

 

Az udvarias és előzékeny közlekedés mindenkit előbbre visz, így figyeljünk egymásra!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szállodai „mestertolvaj”

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljeiből lopott.

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.