Mire figyeljünk két keréken?

2018. 07. 06., p - 10:04
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásai a motorosoknak.

Nyáron megszaporodik a közlekedők között a motorosok száma. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy megelőzzük a baleseteket!

Indulás előtt a járművet ellenőrizni kell! Meg kell nézni a gumik állapotát, a légnyomást! A fékeknek, kormányműnek hibátlanul kell működniük! Elindulás előtt ellenőrizni kell a lámpákat is: első fényszóró, hátsó lámpa, index, féklámpa. A folyadékszintek – olajszint, és ha van, hűtőfolyadék- ellenőrzése sem árt! A kürt a motoron kiemelt fontosságú, hiszen ezzel kell jelezni a figyelmetlen közlekedőknek.

A motorost nem védi karosszéria, egy esésnél az életével játszik, épp ezért nem célszerű elkerülni a védőfelszerelések viselését!

A sebesség mámora, az adrenalin sok motorost túl bátorrá tesz, akár száguldozásra késztethet. Nagyon fontos a sebesség ésszerű megválasztása! Nem mindegy milyenek az út- és látási viszonyok és az időjárás, mekkora a forgalom. Az eszeveszett száguldás nem a közutakra való!

A közlekedés gyakorta okozhat váratlan szituációkat, épp ezért csak olyan helyzeteket érdemes felvállalni, amelyeket biztonsággal be tudnak fejezni, végre tudnak hajtani!

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét is, hogy számoljanak a motorosok jelenlétével, figyeljenek rájuk!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság külön felhívja a figyelmet az ittas járművezetés kockázataira! Ha szeszes italt fogyasztott, ne vezessen járművet, hiszen az alkoholos ital elfogyasztását követően tompulnak a reflexek, nő a reakcióidő, amely beláthatatlan kockázattal járhat a közlekedés során! Ne kockáztassák mások és saját testi épségüket!

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

 

Az udvarias és előzékeny közlekedés mindenkit előbbre visz, így figyeljünk egymásra!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.