Ősszel is két keréken Vas megyében

2019. 11. 08., p - 11:50
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési tanácsok a kerékpárosok védelme érdekében.

Az őszi időszakban a romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a kétkerekűvel közlekedők figyelmét a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára!

A kerékpározás kiemelt baleseti kockázata elsősorban lakott területen belül jelentkezik, de az észlelhetőség hiánya – éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok esetén – túlnyomórészt lakott területen kívül vezet közúti tragédiához.

Az őszi közlekedés elengedhetetlen kelléke a kerékpár jól működő világítása, a kifogástalan állapotban lévő fékrendszer, a fényvisszaverő eszközök használata és a kerékpáros megfelelő öltözéke. Ebben az időszakban egy jól megválasztott, feltűnő színű ruha, valamint a különböző fényvisszaverő kiegészítők használata jól láthatóvá teszik a bicikliseket és a gyalogosokat egyaránt.

Nem szabad elfelejteni, hogy éjszaka, korlátozott látási viszonyok között és lakott területen kívül a kerékpárosok és a gyalogosok számára a fényvisszaverő mellény viselése kötelező!

Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért felhívjuk a kétkerekűvel közlekedők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek! Türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek a közlekedés biztonságáért! Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!

Kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam