Piktogramokkal figyelmeztetnek: ne kerékpározzanak a járdán!

2021. 06. 18., p - 13:15
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában sokan kerékpároznak járdán, pedig az utcában van kerékpárút. Több üzlet ajtaja közvetlenül a járdáról nyílik, így a boltokból kilépőket könnyen elüthetik a biciklisek.

Piktogramokat festetett a járdára Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában a rendőrség. A 2021. június 18-án készült jelzések a járdán közlekedő kerékpárosoknak szólnak, őket figyelmeztetik a balesetveszélyre. Az utca egyik oldalán van kerékpárút, mégis sokan a másik oldalon bicikliznek. Ott, ahol közvetlenül a járdáról üzletek nyílnak és egy iskola is van. A boltokból, iskolából kilépők sokszor közvetlenül egy kerékpáros elé kerülnek, így nagyon balesetveszélyes az a szabálysértés, amit a biciklisek elkövetnek. Mivel van kerékpárút, a kerékpárosoknak azon kell közlekedniük. A rendőrség visszatérő ellenőrzésekkel igyekszik felhívni erre a szabálytalankodók figyelmét. A piktogramok felfestésével egy időben pedig szórólapok és plakátok is készültek, amelyek szintén erre a problémára hívják fel a figyelmet. A Szeghalmi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy tartsák be az előírásokat, figyeljenek egymásra, hogy ne történjen baleset és mindenki hazaérjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.