Pillangóhatás

2020. 10. 28., sze - 14:36
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök jelentős sebességtúllépés miatt szűrtek ki a forgalomból egy sofőrt a 37-es számú főúton, amikor ugyanezen az útszakaszon aznap forgatta a baleset-megelőzési kisfilmjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei 2020. július 10-én a 37-es számú főúton rögzítették, amint egy sofőr járművével a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, 183 km/órával haladt.

A rendőrök a nagymértékű sebességtúllépések miatt a jogszabály által meghatározott jelentős mértékű közigazgatási bírságot 130.000 forintot szabtak ki, továbbá közúti közlekedési előéleti pontot is kiróttak az autót vezető sofőrrel szemben.

A közúti ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan elkövető sofőrök kiszűrése, ezzel a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy kisfilmet készített, amely a sebességtúllépés balesetveszélyes hatásaira hívja fel a figyelmet. A film a pillangóhatás szlogennel igyekszik rámutatni arra, hogy ha kellő odafigyeléssel vezetünk, akkor apró, véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben változtathatunk a közlekedési mentalitásunkon.

Érdemes megemlíteni, hogy a film készítése, és a nagymértékű sebességtúllépés rögzítése egy napon, és ugyanazon az útszakon történt.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

 

„... hogy mindenki hazaérjen!”

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.

 

Gyöngyösön rongált

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.