Rendőrök a nyári táborokban

2019. 07. 20., szo - 08:52
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokat tartottak táborozó gyermekek részére.

A Balatonalmádi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az általuk szervezett nyári tábor résztvevőivel 2019. július 16-án meglátogatták a Veszprémi Rendőrkapitányságot. A program során a gyermekek megtekinthették a szolgálati gépjárműveket, valamint betekintést nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába, végül pedig egy kutyás bemutatót nézhettek meg.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2019. július 17-én az Agóra Veszprém Kulturális Központ önvédelmi táborában tartottak technikai bemutatót, illetve a megelőzési szakemberek vetítéssel egybekötött előadást tartottak a nyár veszélyeiről. A rendőrök felhívták a diákok figyelmét, hogy fürdőzéskor, vízi biciklizéskor, csónakázáskor is tartsák be a szabályokat. Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt. Kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Tanácsolták, hogy felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be. Az elméleti és gyakorlati oktatás után arra is lehetőség nyílott a kerékpárral érkezett táborozók számára, hogy biciklijeiket regisztráltathassák a BikeSafe adatbázisába.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Biztonságban a Bakonyban elnevezésű programjának keretén belül a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ munkatársaival közösen terepgyakorlatra vitték a helyi napközis tábor diákjait 2019. július 19-én a Zirc melletti parkerdőbe. A gyermekekkel gyakoroltatták a terepen történő tájékozódást, illetve az ehhez rendelkezésre álló hagyományos és modern eszközök használatát. A megelőzési előadók ismertették azokat a legjellemzőbb hibákat is, melyek eredményeként a turisták eltévednek, valamint éjszakára az erdőben rekednek, és emiatt a rendőrség segítségét kell kérniük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.