Rendőrök és polgárőrök a kerékpárosok biztonságáért

2018. 09. 20., cs - 14:29
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Kemenesszentpéteren ellenőrizték a kerékpárok műszaki állapotát és felszereltségét a helyi polgárőr egyesület tagjai és a körzeti megbízott.

A közös baleset-megelőzési akció keretében 2018. szeptember 19-én délután a településen kerékpárral közlekedőket állították meg a polgárőrök és a rendőr. Az ellenőrzés keretében megvizsgálták, hogy a jármű rendelkezik-e az előírt prizmákkal, világító berendezésekkel, működőképes fékkel és jól kezelhető kormánnyal.

Minden esetben felhívták a hiányosságokra a biciklisek figyelmét, akik a polgárőröktől kerékpár világítást, a körzeti megbízottól pedig fényvisszaverő mellényt kaptak ajándékba.

akció

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.