Rímekbe foglalt szabályok

2017. 09. 01., p - 11:12
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Versbe foglalt közlekedési szabályok ismétlésével kezdődött az iskola Szolnokon.

A Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság a 2017/2018-as tanév beköszöntével 2017. szeptember 1-jén Szolnokon, a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartotta ünnepélyes tanévkezdési kampányát.

Mivel idén is folytatódik a nagysikerű iskolarendőr program, a tanévnyitón az elsősöknek is bemutatták az intézmény iskolarendőrét, Volter Ildikó rendőr őrnagyot. Az iskolarendőr kisdiákoknak szóló, közlekedési ismereteket tartalmazó füzetekkel kedveskedett a tanulmányaikat megkezdő gyerekeknek.

A Városi Baleset-megelőzési Bizottság titkára, valamint az intézmény „iskolarendőre” felhívta a gyermekek és felnőttek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira.

A program keretén belül a 3.a osztály tanulói az iskola előtti kijelölt gyalogos-átkelőhelynél elmondtak egy kis baleset-megelőzési verset, miközben bemutatták az úttesten történő szabályos átkelést. A rendőrök a jobb láthatóság érdekében a diákok részére láthatósági ajándékcsomagokat osztottak szét, amelyeket a kicsik nagy örömmel fogadtak.

 

Kérjük a szülőket – amennyiben jó ötletnek találják - , tanítsák meg gyermeküknek az alábbi kis verset, amely a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési bizottság főelőadója, Sinainé Kohlberger Tímea rendőr hadnagy tollából származik.

"Hazafelé indulok,
Egyedül is eljutok.
Gyalog vagy tekerve,
Szabályt soha nem szegve.

Átkelőhely, zebra vár,
Balra-jobbra-balra, várj!
Indulhatok most már át."

 

Előzzük meg együtt a gyermekbaleseteket!

 

A rendőrség tanévkezdési kampányáról bővebb tájékoztatást ITT olvashat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.