Séta a biztonságért

2019. 06. 12., sze - 13:06
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési célú, figyelemfelhívó akciót tartottak a rendőrök Szentendrén, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kisiskolásainak és pedagógusainak bevonásával.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai 2019. június 12-én „flash mob” jellegű, figyelemfelhívó akciót szerveztek a gyalogosok közlekedésbiztonságának növelése és a gyalogosokat ért közlekedési balesetek számának visszaszorítása érdekében. A nyári szünidő beköszöntése előtt kiemelten fontos a gyermekek figyelmének felhívása a közlekedési szabályok betartására, az akciót is ez a cél hívta életre a szentendrei rendőrök körében.

A „Séta a biztonságért” elnevezésű, sajtónyilvános rendezvény során a láthatósági mellényt viselő gyerekek Szentendrén, a 11-es számú főúton több, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keltek át rendőrök kíséretében. Mindegyik helyszínen rövid időre megálltak, és az autósok, azaz, az akció másik célcsoportja felé tartott transzparensekkel üzenték: a zebrán áthaladó gyalogosok biztonsága a járművezetőkön is múlik, a gyerekekre pedig fokozott figyelmet kell fordítaniuk a sofőröknek!

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.