Séta a biztonságért

2019. 06. 12., sze - 13:06
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési célú, figyelemfelhívó akciót tartottak a rendőrök Szentendrén, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kisiskolásainak és pedagógusainak bevonásával.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai 2019. június 12-én „flash mob” jellegű, figyelemfelhívó akciót szerveztek a gyalogosok közlekedésbiztonságának növelése és a gyalogosokat ért közlekedési balesetek számának visszaszorítása érdekében. A nyári szünidő beköszöntése előtt kiemelten fontos a gyermekek figyelmének felhívása a közlekedési szabályok betartására, az akciót is ez a cél hívta életre a szentendrei rendőrök körében.

A „Séta a biztonságért” elnevezésű, sajtónyilvános rendezvény során a láthatósági mellényt viselő gyerekek Szentendrén, a 11-es számú főúton több, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keltek át rendőrök kíséretében. Mindegyik helyszínen rövid időre megálltak, és az autósok, azaz, az akció másik célcsoportja felé tartott transzparensekkel üzenték: a zebrán áthaladó gyalogosok biztonsága a járművezetőkön is múlik, a gyerekekre pedig fokozott figyelmet kell fordítaniuk a sofőröknek!

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.