„SuliMoped” program: 53 diák szerzett vezetői engedélyt

2017. 06. 16., p - 13:25
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idei tanévben nyolc gyulai iskola 53 diákja kapott lehetőséget arra, hogy a „SuliMoped” program keretében tandíjfizetés nélkül szerezzen „AM” kategóriás vezetői engedélyt.

Az ORFK Országos Baleset – megelőzési Bizottsága 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot. A kezdeményezés keretében 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt. Békés megyében elsőként Battonyán, a következő években pedig Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson és Békéscsabán volt erre lehetőség. A 2016/2017-es tanévben Gyula városának nyolc oktatási intézményéből 50 diák jelentkezhetett az ingyenes elméleti és gyakorlati oktatásra. A képzést lebonyolító Gyula TREND Autósiskola további három tanulónak biztosított lehetőséget arra, hogy a tanfolyamon részt vegyen.

A program ünnepélyes zárását 2017. június 16-án tartották a Gyulai Rendőrkapitányságon. A rendezvényen Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a diákoknak. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a közlekedésben való részvétel felelősséget jelent. A balesetek megelőzése, saját és közlekedő partnereik biztonsága érdekében mindig be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat. Az oktatók is köszöntötték tanítványaikat, megfogalmazták jó tanácsaikat. Ezt követően Pelleg József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével közösen átadták a diákoknak a vezetői engedélyeket, amelyek legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére jogosítják fel a fiatalokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.