SuliMoped tanévnyitó Csongrád megyében

2019. 11. 19., k - 14:45
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád megyében az idei tanévben harmincöt diák kezdte meg térítésmentesen a SuliMoped programot.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (CSMRFK MBB) szervezésében 2019. évben is elindult a SuliMoped program. Szegeden egy szülői értekezlettel egybekötött tanévnyitóval kezdődött az oktatás 2019. november 18-án, a képzésnek helyt adó ATI Császárné Kft. Autósiskolában. A kezdeményezés kapcsán Szegedről és vonzáskörzetéből harmincöt gyermeknek nyílik lehetősége az elektronikus oktatási módszerrel (e-learning), térítésmentesen segédmotoros kerékpáros képzésben és vizsgán részt venni. A képzés során a sikeres elméleti és gyakorlati vizsgák után, a tervek szerint a tanév végén, a gyermekek átvehetik életük első vezetői engedélyét.

A SuliMoped programban résztvevőket tanulmányi eredményük, hozzáállásuk alapján választották ki, továbbá előny volt, ha a gyermek bármelyik, a CSMRFK MBB közlekedési versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ugrani készült, megmentették

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, két személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.