SuliMoped tanévnyitó Csongrád megyében

2019. 11. 19., k - 14:45
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád megyében az idei tanévben harmincöt diák kezdte meg térítésmentesen a SuliMoped programot.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (CSMRFK MBB) szervezésében 2019. évben is elindult a SuliMoped program. Szegeden egy szülői értekezlettel egybekötött tanévnyitóval kezdődött az oktatás 2019. november 18-án, a képzésnek helyt adó ATI Császárné Kft. Autósiskolában. A kezdeményezés kapcsán Szegedről és vonzáskörzetéből harmincöt gyermeknek nyílik lehetősége az elektronikus oktatási módszerrel (e-learning), térítésmentesen segédmotoros kerékpáros képzésben és vizsgán részt venni. A képzés során a sikeres elméleti és gyakorlati vizsgák után, a tervek szerint a tanév végén, a gyermekek átvehetik életük első vezetői engedélyét.

A SuliMoped programban résztvevőket tanulmányi eredményük, hozzáállásuk alapján választották ki, továbbá előny volt, ha a gyermek bármelyik, a CSMRFK MBB közlekedési versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál két illegális migráns jogellenesen próbált meg bejutni az ország területére.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.