Számoljunk a hóeséssel! Várjuk felkészülten!

2021. 01. 14., cs - 08:22
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedjünk óvatosan és körültekintően az utakon!

A közelgő havazásra való tekintettel kérjük, hogy fogadják meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak jótanácsait!

Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fontos, hogy autója téli gumiabronccsal legyen felszerelve, azonban a jeges, lefagyott, csúszós utak ellen az sem nyújt teljes körű biztonságot, ezért körültekintőbben, az átlagosnál lassabban, óvatosan vezessen! Legyen tisztában azzal, hogy téli vezetési körülmények között az autó féktávolsága jelentősen megnő, ezért kérjük, tartson nagyobb követési távolságot az ön előtt közlekedő járműtől!

 

Ha útra kel, tanácsos az induláskor a gépjárművét teletankolni, az ablakmosó tartályt téli folyadékkal feltölteni, és a hóláncot, hólapátot, vontatókötelet az autóba rakni! Elindulás előtt takarítsa le a gépkocsi ablakait, világító berendezéseit, és ellenőrizze azok megfelelő működését! Vigyen magával némi ételt és forró italt, meleg ruhát, takarót, ugyanis hóban történő elakadáskor, vagy nagyobb torlódások esetén, illetve hosszabb úton ezek jó szolgálatot tehetnek! Mobiltelefonját ne hagyja otthon, gondoskodjon arról, hogy az akkumulátor mindig legyen feltöltve, valamint célszerű ilyen esetben a töltőkábelt is magánál tartani!

 

Havas, csúszós úton közlekedve számoljon nagyobb utazási idővel, tervezze meg előre az útvonalat, kísérje figyelemmel az aktuális közlekedési híreket, információkat, legyen nagyon türelmes, haladjon a forgalom menetének megfelelően, valamint kerülje a kockázatos manővereket!

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.