Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

2020. 07. 10., p - 09:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 9-én délelőtt táborozó gyermekeket láttak vendégül. A diákok meghallgathattak egy előadást a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól. Az előadók hangsúlyozták, hogy a közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a látni és látszani alapelv, ezért a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között kötelező. Kérték továbbá a gyerekeket, hogy kerékpározáskor testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt.

A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan is, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a fürdőhelyre. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.

Az előadást követően játékos feladványok segítségével elevenítették fel a gyermekek közlekedési ismereteiket, beülhettek a szolgálati gépkocsiba, valamint megtekinthették a rendőrség által használt eszközöket.

előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Domaszék külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.