Tartós hőségben fokozott óvatossággal közlekedjenek

2018. 08. 04., szo - 08:29
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság óvatosságra inti a közlekedőket.

A hőségben való vezetés – főleg, ha hosszú, monoton útról van szó – igencsak kimeríti az embert. A forróság miatt gyengül az autósok koncentrációképessége, tompul a figyelme, ami egyeseknél rosszullétet, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet, türelmetlenséget válthat ki.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság azt tanácsolja a balesetek elkerülése érdekében, hogy a tartós hőségben fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

Javasoljuk, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha úgy érzi vezetés közben, hogy rosszul van, álljon meg, semmi esetre se folytassa az útját! Adja át másnak a vezetést, vagy hívjon segítséget! Ha feltétlenül szükséges elindulnia, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni! Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja! Szellőztessen rendszeresen a járművében, gondoskodjon a friss levegő utánpótlásáról! Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot! Fontos, hogy ebben az időszakban mindig legyen hűtött üdítőital vagy ásványvíz a járműveikben, és kellő mennyiségű folyadékot fogyasszanak!

Ha mégis bekövetkezik a baj, azonnal tárcsázzák a 112-es segélyhívót!

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának korábban kiadott közleménye itt érhető el!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.