Több megye általános iskolás tanulói mérték össze tudásukat

2019. 09. 08., v - 08:08
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megyei baleset-megelőzési bizottsága régóta kiemelt hangsúlyt fektet az általános iskolai korosztály közlekedésre nevelésére.

Ennek egyik alapvető eleme, hogy a képzésben részesülő gyermekek részére minél több olyan versenyzési lehetőséget biztosítanak, ahol nagyobb létszámban mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat.

A korábbi évekhez hasonlóan a megyei baleset-megelőzési bizottság 2019. szeptember 7-én regionális közlekedésismereti vetélkedőt szervezett a Maklári I. István Általános Iskolában, ahol Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye, összesen 40 tanulóval képviseltette magát.

A 4.-8. évfolyamos diákoknak egy KRESZelméleti feladatlapot kellett megoldaniuk, majd ezt követően egy kerékpáros ügyességi pályát, illetve a maklári KRESZparkban egy szabályossági útvonalat teljesítettek.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Maklári Önkormányzat valamennyi versenyző lelkesedését ajándékkal és éremmel díjazta.

 

A vetélkedő első helyezettjei:

 

4. évfolyam

Gazsó Alexandra (Heves megye)

5. évfolyam

Erdődi Zsuzsanna (Hajdú-Bihar megye)

6. évfolyam

Kolozsvári Ferenc (Hajdú-Bihar megye)

7. évfolyam

Varjasi Nándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

8. évfolyam

Géczi Kornél (Hajdú-Bihar megye)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hazavitték a rendőrök

A tatabányai járőrök 15 percen belül megtalálták azt az idős férfit, aki lakásáról ismeretlen helyre távozott.

 

Rendőrkézen a cipőrablók

Őrizetben van már az a páros, akik Ózdon bántalmaztak egy domaházai férfit, majd elvették készpénzét és cipőjét.

 

Felmerült az ittasság gyanúja

Az ajka-padragkúti baleset feltételezett okozójánál pozitív értéket jelzett az alkoholteszter. Rajta kívül további 14 sofőrrel szemben intézkedtek ittasság gyanúja miatt a Veszprém megyei rendőrök az elmúlt 48 órában, kettő közülük balesetezett.