Vadriasztó sípot osztottak

2019. 05. 21., k - 08:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szekszárdi Városi Baleset-megelőzési Bizottság figyelemfelhívó kampányt tartott.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a vadbalesetek megelőzése érdekében 2019. május 20-án a 65-ös számú főút Szentgálszőlőhegyi szakaszán tartottak közúti ellenőrzést, ahol felhívták a járművezetők figyelmét a vadveszélyre, és vadriasztó sípot adtak át a sofőröknek.

kép

 

Az úttesten átszaladó vadak miatt az éjszakai, illetve a kora reggeli órák, Tolna megye közútjai közül a 6-os számú főút sötétvölgyi, a 65-ös főút Harc előtti, valamint az 56-os főút Decsi-szőlőhegyi része a legveszélyesebbek. Ezeken a szakaszokon a gépjárművezetőknek fokozottan számítaniuk kell vadon élő állatok felbukkanására.   

 

A vadbalesetek megelőzésével kapcsolatban a legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a sebesség csökkentése. A motorkerékpárral közlekedők jóval védtelenebbek a gépjárművezetőkhöz képest, ezért részükről fokozottabban indokolt a lassabb, óvatosabb közlekedés a vadveszélyes útszakaszokon.

 

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószert adott el Sopronban

A rendőrök elfogtak és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 42 éves helybéli férfit.

 

Lezárt akta: bombariadót fújt

Közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárás egy 27 éves várpalotai férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Baleset az 1-es úton

Tatabánya térségében egy kamion és egy személygépkocsi ütközött. A 45-ös kilométerszelvénynél teljes útlezárás van érvényben.