Vadveszély

2017. 12. 20., sze - 14:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tisza gyors áradásából adódóan a Szolnok és Tószeg között lévő utakon az elkövetkezendő hetekben fokozott vadveszély kialakulása várható.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnoknál, a Tószegi úti felüljáró és Tószeg település között a nap bármely szakában számítani kell a közúton közlekedőknek őzek és vaddisznók megjelenésére. Az említett útszakasz teljes hosszán vadveszélyt előrejelző táblát helyeztetett ki a helyi vadásztársaság. A vadak vonulására azonban minden Tisza mellett lévő közúton számítani kell!

 A vad menekülésének intenzitása a hullámtér feltöltődésének mértékével azonos. Az árból menekülő, legyengült, áthűlt, stresszes állatok komoly kockázatot jelenthetnek a járművezetőknek.

 

A vadbaleseteket nagyon nehéz, de nem lehetetlen megelőzni, azért kérjük, fogadják meg tanácsainkat:

-Vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten hátrányos lehet, hiszen az úttesten lévő vad ilyen esetekben általában riadtan a fény felé fordul, megdermed, és nem tud időben kitérni az ütközés elől.

-A tapasztalatok szerint az óvatos közlekedés mellett a hangjelzés alkalmazása már nagyobb segítséget jelenthet, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán, s menekülni akar a közeledő zajforrás elől.

-Nem csak indokolt, hanem szükséges is a lassító fékezés még akkor is, ha közvetlen veszélyt még nem tapasztalunk. Amennyiben le tudjuk fékezni a járművet, várjuk meg míg az állat átkel az úttesten, csak ezt követően induljunk tovább!

 

Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Padlástérben bújtak el

Egy nemzetközi gyorsvonaton elbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra négy illegális migráns.

 

157 lefoglalt lámpa

A hatvani rendőrök két férfit hallgattak ki gyanúsítottként lopás és orgazdaság gyanúja miatt.