Veszprémben járt a balesethelyszínelő

2018. 09. 11., k - 14:55
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Pintér József, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője egyetemi hallgatóknak tartott előadást a biztonságos közlekedésről.

A helyi Pannon Egyetemen tartott közlekedésbiztonsági előadást 2018. szeptember 10-én a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője. Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós egy általa készített kisfilm segítségével mutatta be a diákoknak, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben.

A videó megtörtént, megrázó közlekedési balesetek helyszínén készült képfelvételek felhasználásával jött létre. A kisfilm célja a járművezetők gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása, hogy a közlekedésben egy pillanatnyi figyelmetlenség is a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

A program során a gépjárművezetői engedéllyel már rendelkező egyetemista fiatalok tájékoztatást kaptak a közúti közlekedés szabályairól, veszélyeiről. Az előadó felhívta a jelenlévők figyelmét a biztonsági öv használatára, az alkoholos befolyásoltság alatti közlekedés következményeire, az előzés szabályaira, valamint a sebesség megfelelő megválasztására. 

baleset-megelőzés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.