Vigyázat, vadveszély!

2020. 11. 26., cs - 08:21
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vadbalesetek megelőzésre hívják fel a járművezetők figyelmét.

A vadelütések jellemzően az éjszakai fényviszonyok között és a kora hajnali időszakban, lakott területen kívül történnek, de akár nappal is találkozhatunk vadállatokkal. Azokon a lakott területen kívüli útszakaszokon, ahol számolni kell vadon élő állatok megjelenésére, veszélyt jelző táblával jelölik.

A vadbalesetek megelőzésével kapcsolatban a legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság, a sebesség csökkentése, valamint hasznos eszköz lehet a gépjárműre szerelhető ultrahangos vadriasztó síp, amit a menetszél hoz működésbe.

A rendőrség a következőket javasolja a vadbalesetek megelőzése érdekében:

  • Kapcsolja be a biztonsági övet!
  • Tartson nagyobb követési távolságot!
  • Lakott területen kívül kapcsolja fel a távolsági fényszórót, így nagyobb területet láthat át! Szembejövő forgalom esetén természetesen kapcsolja le a reflektort!
  • Lassítson! A megengedett legnagyobb sebesség nem azt jelenti, hogy annyival is kell haladnia. Szembejövő forgalomnál nehezebb észrevenni a közelben lévő vadon élő állatokat. A sebesség csökkentése segíthet.
  • Folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.