Zebra terv a gyalogosok védelmében

2019. 05. 15., sze - 07:12
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megyében is fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani 2019. május 14. és május 17. között a közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyeknél.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. Ennek keretében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani 2019. május 14. és május 17. között a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyek közvetlen környezetében. A közlekedésbiztonsági akció célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosok biztonságára.

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében, fogadják meg tanácsainkat.

  • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel haladjanak át!
  • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül a reggeli és az éjszakai órákban is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket.
  • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért haladásuk során kellő körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket.
kép

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogás hét órán belül

A rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki megtámadott Miskolcon egy nőt, és elvette az értékeit.

 

Illegális migránsok Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.